10 regizori foarte buni care lansează filme în 2020

După îndelungi cercetări, am descoperit 10 regizori foarte buni care lansează filme anul acesta. Se pare că 2020 va fi un an interesant. Iar pentru cine nu a auzit de vreunul din cei 10 regizori din lista de mai jos, nicio problemă, am ales câteva filme reprezentative din „portofoliul” fiecăruia dintre ei, numai bune ca să vă îmbogățiți puțin cultura cinematografică (ne spuneți mulțumesc mai târziu).

10. Terrence Malick – The Last Planet

Conform revistei Variety, viitorul proiect al lui Malick se va inspira din Biblie, dar nu va fi un film „așa cum ne așteptăm”. Unul dintre producătorii filmului, Karim Debbagh, a descris producția The Last Planet drept o „experiență puternic spirituală” care aduce un „twist întunecat” poveștii biblice.

Printre actorii care vor apărea în viitorul film al lui Malick se numără Mark Rylance, Ben Kingsley, Joseph Fiennes și Géza Röhrig (cel care juca rolul principal în Son of Saul) în rolul lui Iisus Hristos. Deși încă nu există o dată de lansare, producția s-a încheiat deja, deci există șanse mari să se lanseze până la finalului anului.

Alte filme de văzut de la același regizor: Badlands (1973), Days Of Heaven (1978)

9. Spike Lee – Da 5 Bloods

Noul joint a lui Spike Lee se va lansa pe Netflix anul acesta. Filmul îi va avea în distribuție pe Chadwick Boseman, Giancarlo Esposito, Norm Lewis, Delroy Lindo, Jonathan Majors, și Paul Walter Hauser și va spune povestea a patru veterani Afro-Americani care se întorc în Vietnam în căutarea rămășițelor unui comandat de pluton și a unei comori ascunse.

Ultimul film al lui Lee, BlacKkKlansman, a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu și a reprezentat o așa zisă revenire în formă din partea celebrului regizor, deci așteptările sunt mari pentru viitorul său film.

Alte filme de văzut de la același regizor: Do The Right Thing (1989), BlacKkKlansman (2018)

8. Ridley Scott – The Last Duel

După anul 2000, filmelor lui Ridley Scott parcă le-a lipsit ceva, dar noul său proiect The Last Duel sună chiar promițător. Filmul îi va reuni pe ecran pe Ben Affleck și Matt Damon (God Will Hunting, cineva?), cărora li se vor alătura Adam Driver, Ana de Armas și Jodie Comer.

The Last Duel va fi situat în Franța secolului al 14-lea și se va spune povestea unei femei care susține că a fost violată de prietenul cel mai bun al soțului său. După ce nimeni nu îi ia în serios acuzațiile, soțul femeii îl confruntă pe prietenul său într-un duel care se dovedește a fi ultimul duel legal din istoria Franței.

Film cu cavaleri + Ridley Scott + Ben Affleck + Matt Damon + Adam Driver sună foarte bine, așa că abia așteptăm să vedem un trailer pentru The Last Duel.

Alte filme de văzut de la acealși regizor: Alien (1979), Blade Runner (1982), The Gladiator (2000)

7. Charlie Kaufman – I’m Thinking Of Ending Things

Charlie Kaufman este în primul rând cunoscut pentru scenariile sale, iar cei care au văzut Eternal Sunshine Of The Spotless Mind, Adaptation sau Being John Malkovich știu probabil cât de inventive și inteligente sunt filmele scrise de acesta. Nu este însă prima dată când Kaufman se aventurează în lumea regiei, iar dacă e să ne luăm după calitatea filmelor sale precedente, așteptările sunt mari spre foarte mari pentru noul său proiect.

I’m Thinking Of Ending Things va fi lansat de Netflix în viitorul apropriat (știri mai vechi anunțau că se lansează în prima parte a anului) și este o adaptare a thriller-ului psihologic cu același nume al lui Iain Reid.

Povestea se va învârți în jurul unei femei care, după un eveniment tulburător din timpul primei sale vizite la părinții prietenului ei, încearcă să găsească o cale prin care să se despartă de acesta.

Din distribuție vor face parte Jesse Plemons, Jessie Buckley, Toni Collette și David Thewlis.

Alte filme de văzut de la același regizor: Synecdoche, New York (2008), Anomalisa (2015)

6. Edgar Wright – Last Night in Soho

Nu se știu prea multe despre viitorul film al regizorului britanic Edgar Wright. Până acum, singurele informații sunt că povestea va fi situată în Londra, în a doua jumătate a anilor 1960, și că va fi un horror cu elemente de time travel.

Din distribuție vor face parte Anya Taylor-Joy (The Witch), Matt Smith (The Crown, Doctor Who) și Thomasin McKenzie (Leave No Trace) și, conform lui Wright, filmul se va inspira din horror-urile psihologice clasice Don’t Look Now (1973) și Repulsion (1965). Sună bine, nu?

Alte filme de văzut de la același regizor: Shaun Of The Dead (2004), Baby Driver (2017)

5. Steven Spielberg – West Side Story

Nu știm dacă era nevoie de un remake la West Side Story, însă nu de mult La La Land a arătat că filmele musical pot avea succes și pot fi foarte bune și în ziua de azi, așa că sunt șanse mari ca noul film al lui Spielberg să fie o surpriză plăcută.

Filmul îi avea în distribuție, printre alții, pe Ansel Elgort, Rachel Zagler și pe actrița Rita Moreno, star-ul din filmul original, acum în vârstă de 88 de ani. Scenariul filmului va respecta mai mult piesa originală de pe Broadway decât adaptarea acesteia din 1961, iar data de lansare în Statele Unite a fost stabilită pentru 18 decembrie 2020.

Alte filme de văzut de la același regizor: Schindler’s List (1993), Saving Private Ryan (1998), Jurassic Park (1993), Jaws (1975), Close Encounters Of The Third Kind (1977)

4. David Fincher – Mank

Noul film al lui David Fincher va fi lansat anul acesta pe Netflix și va spune povestea din spatele unuia dintre cele mai influente filme din istoria cinematografului – Citizen Kane, capodopera lui Orson Welles din 1941.

Filmul îl va avea în rol principal pe Gary Oldman, care îl va interpreta pe Herman J. Mankiewicz, scenaristul lui Citizen Kane care a intrat în conflict cu Orson Welles după ce acesta ar fi vrut să își asume scenariul filmului.

Încă nu există o dată exactă de lansare a filmului, însă având în vedere că filmările s-au încheiat deja și că filmul se află în post-producție, ne putem aștepta la o lansare în vara sau toamna acestui an.

Alte filme de văzut de la același regizor: Se7en (1995), Fight Club (1999)

3. Wes Anderson – The French Dispatch

The French Dispatch, al cărui trailer tocmai a fost lansat, este primul film live-action al lui Wes Anderson, după mult lăudatul The Grand Budapest Hotel din 2014.

Un fel de anthology movie ce va pune în scenă mai multe povești scurte din revista fictivă The French Dispatch (inspirată din revista The New Yorker), filmul are o distribuție excelentă, așa cum ne-a obișnuit Wes Anderson de fiecare dată: Benicio Del Toro, Adrien Brody, Bill Murray, Tilda Swinton, Frances McDormand, Owen Wilson, Edward Norton, Christoph Waltz, Saoirse Ronan, Willem Dafoe, Anjelica Huston și Elisabeth Moss sunt doar câțiva dintre actorii ce vor putea fi văzuți în noul film al regizorului.

Lansarea filmului în Statele Unite va avea loc pe 24 iulie 2020, deci cu puțin noroc o să îl vedem și noi în cinematografe vara aceasta.

Alte filme de văzut de la același regizor: The Grand Budapest Hotel (2014), The Royal Tenenbaums (2001), Moonrise Kingdom (2012)

2. Denis Villeneuve – Dune

Faimosul roman science-fiction al lui Frank Herbert a mai fost adaptat pentru marele ecran în 1984 de nimeni altul decât David Lynch, însă din păcate rezultatul nu a fost unul tocmai satisfăcător pentru fanii acestuia.

Denis Villeneuve, regizorul canadian care în 2017 venea cu un sequel uluitor pentru Blade Runner, este cel care se află în spatele acestei noi adaptări a romanului lui Herbert.

Conceput drept prima parte a unei adaptări în două filme a romanului omonim din 1965, Dune îi va avea în distribuție pe Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Jason Momoa și Javier Bardem.

Filmul va intra în cinematografe pe 18 decembrie 2020 și, având în vedere cât de mult ne-a plăcut cum a continuat Villenueve Blade Runner-ul lui Ridley Scott, suntem siguri că Dune va fi unul din cele mai bune filmele pe care le vom vedea anul acesta.

Alte filme de văzut de la același regizor: Blade Runner 2049 (2017), Prisoners (2013), Incendies (2010), Arrival (2016)

1. Christopher Nolan – Tenet

Un lucru e clar, când Christoper Nolan lansează un film nou, e obligatoriu un drum până la cinematograf.

Tenet, al cărui trailer îl puteți vedea deja aici, pare să îl aducă pe Nolan înapoi în zona filmelor cu elemente de science-fiction și ne aduce aminte de Inception.

Cu o distribuție în care se regăsesc John David Washington (fiul lui Denzel Washington), Robert Pattinson, Michael Caine și Kenneth Branagh, filmul îl va avea în centrul său pe un agent secret care folosește călătoria în timp pentru a preveni izbucnirea celui de-al treilea război mondial și urmează să apară în cinematografe pe 17 iulie 2020.

Alte filme de văzut de la același regizor: Inception (2010), Interstellar (2014), Dunkirk (2017), Trilogia Batman (2005, 2008, 2012), Memento (2000)

Lasă un răspuns